Cupping

Cupping is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De cup is een glazen bol en wordt aan de binnenkant verhit waardoor de zuurstof eruit gaat. Hij wordt direct op de huid geplaatst en zuigt dan vacuüm. De cupping voelt niet heet aan. De huid wordt eerst ingesmeerd met een olie, zodat de cupping daarna over de huid gehaald kan worden. Het werkt als een hele diepe bindweefselmassage.

De cupping kan ook op triggerpoints of op de acupunctuur punten geplaatst worden. Vastzittende spieren en bindweefsel komt direct los en de energie gaat beter stomen. Men voelt meestal direct resultaat.

Het cuppen wordt gebruikt bij,
nekklachten
rugklachten
schouderklachten
stress
tennisarm
RSI
cellulitis
hoofdpijn
migraine
Fibromyalgie
longklachten
en nog veel meer

De Chinezen kijken op een hele andere manier naar het lichaam dan wij. Zij kijken of iemand een teveel aan hitte, kou, wind, stagnatie of damp heeft. Door het cuppen kunnen er plekken op het lichaam ontstaan en aan de kleur van deze plekken kan men zien wat er aan de hand is. Bij teveel aan kou zijn de plekken  lichtblauw, bij teveel aan hitte worden  de plekken  rood en  bij stagnatie worden de plekken  paars. Deze plekken verdwijnen weer na 4 of 5 dagen.